Surowce i dodatki

img

Olej

img

Aminokwasy

img

Surowce białkowe

img

Witaminy

img

Lovit

Surowce białkowe

Śruty poekstrakcyjne

Śruta sojowa HIPRO
img
Charakterystyka Produktu Wartość Analizy
Zapach Typowy dla śruty sojowej, bez obcego zapachu
Kolor Od jasnożółtego do ciemnobrązowego
Białko % >= 46,0
Tłuszcz % 1,5 - 2,0
Włókno % <= 4,0
Śruta rzepakowa
img
Charakterystyka Produktu Wartość Analizy
Zapach Typowy dla śruty rzepakowej, bez obcych zapachów
Kolor Od jasnobrązowego z zielonym odcieniem do ciemnego brązowego
Białko % 33,0 - 35,0
Tłuszcz % 1,5 - 3,0
Włókno % 12,0 - 14,0
Śruta słonecznikowa
img
Charakterystyka Produktu Wartość Analizy
Zapach Charakterystyczny dla śruty słonecznikowej, bez obcych zapachów (pleśni, goryczy, stęchlizny itp.)
Kolor Różne odcienie szarości
Białko % 37,7-42,9
Tłuszcz % 1-4
Włókno % 15,1-19,9

Makuchy

Makuch sojowy 44%
img
Charakterystyka Produktu Wartość Analizy
Zapach Typowy dla soi, bez obcego zapachu
Kolor Od jasnożółtego do jasnobrązowego
Białko % 44
Tłuszcz % 6,88
Włókno % 4,8

Oleje roślinne

Olej sojowy
img
Charakterystyka Produktu Wartość Analizy
Zapach Bez obcego smaku i zapachu, smak i zapach charakterystyczny dla oleju sojowego
Numer koloru, mg jodu < = 70 mgJ2
Tłuszcz % nieobecny
Olej rzepakowy
img
Charakterystyka Produktu Wartość Analizy
Zapach Charakterystyczny dla oleju rzepakowego, bez obcego zapachu i smaku
Numer koloru, mg jodu 50,0
Tłuszcz % 0,15
Olej słonecznikowy
img
Charakterystyka Produktu Wartość Analizy
Zapach Charakterystyczny dla oleju rzepakowego, bez obcego zapachu i smaku
Numer koloru, mg jodu 50,0
Tłuszcz % 0,15

Aminokwasy

Aminokwasy odgrywają bardzo ważną rolę w życiu zwierząt, pełniąc wiele funkcji w metabolizmie - służą jako główne elementy białek.
Aminokwasy można łączyć w różnych sekwencjach, tworząc szeroką gamę białek. Dzięki optymalizacji aminokwasów zwiększa się wydajność zwierząt, a także równoważenie spożywanego białka pozwala znacząco zmniejszyć wydalanie azotu z organizmu zwierzęcia.
img

L-lizyna HCl

Lizyna jest niezbędnym aminokwasem, który bierze udział w metabolizmie kwasów nukleinowych i przemianach węglowodanów, poprawia bilans azotowy, sekrecję enzymów trawiennych i odgrywa główną rolę w absorpcji wapnia.
img

Siarczan L-lizyny 70%

Siarczan L-lizyny jest produkowany poprzez fermentację mikrobiologiczną z dodatkiem kwasu siarkowego. Siarczan L-lizyny może zastąpić tradycyjny HCl L-lizyny jako dodatek do paszy, osiągając te same wyniki pod względem skuteczności diety, współczynnika strawności oraz akumulacji względnych wartości biologicznych (BV). Efekt siarczanu L-lizyny jest identyczny do efektu HCl L-lizyny, niezależnie od zwierzęcia.
img

L-Treonina

L-Treonina jest niezbędnym aminokwasem, który promuje wzrost mięśni szkieletowych, jest częścią białek odpornościowych i niektórych enzymów trawiennych, odgrywa główną rolę w syntezie puryn i glicyny, jest także źródłem energii oraz reguluje pobór paszy.
img

L-Metionina Paszowa 99%

Metionina przyczynia się do syntezy choliny, normalizując syntezę fosfolipidów z tłuszczów i redukując odkładanie się neutralnego tłuszczu w wątrobie. Bierze udział w syntezie adrenaliny, kreatyny, aktywuje działanie szeregu hormonów, enzymów, cyjanokobalaminy, kwasu askorbinowego i foliowego. Detoksykuje niektóre toksyny przez metylację.
img

L-Tryptofan

L-Tryptofan jest niezbędnym aminokwasem biorącym udział w syntezie białek i niektórych biologicznie aktywnych substancji (witamina B3, serotonina, melatonina, karnityna itp.), metabolizmie kwasów nukleinowych, metabolizmie węglowodanów, a także wzmacnia sekrecję enzymów trawiennych i bilans azotowy.
img

L-Walina

L-Walina — co najmniej 96,5%. Walina jest niezbędnym aminokwasem, który promuje syntezę białka mięśniowego, poprawia bilans azotowy w organizmie.

Witaminy

Produkty wytwarzane przez ZMC, poprzez swoją dobrze ugruntowaną pozycję są szeroko stosowane jako niezbędne dodatki odżywcze, szczególnie w przemyśle paszowym i spożywczym. ZMC-Europe dostarcza witaminy i karotynoidy do stosowania w żywieniu zwierząt, a także do stosowania w kosmetykach i produktach farmaceutycznych.
Witamina E
Witamina E stosowana w premiksach i mieszankach paszowych dla wszystkich gatunków zwierząt.
Witamina E
50%
Witamina E stosowana w premiksach i mieszankach paszowych dla wszystkich gatunków zwierząt.
Witamina D3
Witamina D3 jest niezbędna do jelitowego wchłaniania wapnia i fosforu. Wspomaga i reguluje odkładanie się wapnia i fosforu w kościach i skorupce jaja.
Biotyna 2%
Biotyna jest strukturalną częścią enzymów biorących udział w syntezie kwasów tłuszczowych i glukoneogenezie.
Biotyna 10%
Biotyna jest strukturalną częścią enzymów biorących udział w syntezie kwasów tłuszczowych i glukoneogenezie.

Lovit — preparaty
do podawania z wodą

W kurniku istnieje wiele sytuacji, które wymagają szybkiego działania żywieniowego, aby zapewnić szybką ulgę w stadzie i utrzymać wydajność na pożądanym poziomie. Zapewnienie wsparcia żywieniowego poprzez wodę pitną jest najlepszym i najszybszym sposobem dotarcia do całego stada, ponieważ spożycie wody jest bardziej stałe niż paszy.

Nowoczesne produkty do podawania z wodą do picia

Kategoria
Produkt
Korzyści
Wsparcie funkcjonalne
Lovit E, Lovit E+Se
Rozrodczość
Lovit Granule Skin Plus
Skóra, pazury
Lovin AD3E
Kościec i jakość skorupy
Lovit D3 + Calcium
Kościec i jakość skorupy
Hydratacja
Lovit Granule anilyte
Elektrolity i gospodarka wodna
Stres
Lovit Granule BX
Zdrowie
Lovit BX
Zdrowie
Lovit Amino
Funkcja odpornościowa
Lovit Amino Plus
Funkcja odpornościowa
Funkcja jelit
Lovit AlliZin
Normalna mikroflora i trawienie
Lovit Probiotic
Normalna mikroflora i trawienie
Przemiana materii
Lovit LC –Energy
Funkcja wątroby, energia i przemiana tłuszczowa
Lovit Hepavent
Funkcja wątroby, energia i przemiana tłuszczowa
Pomoc przy szczepieniach
Lovit Blue C
Stabilizator wody
Techniczny środek pomocniczy
Profilaktyka biofilmu
Cudaxid L
Techniczny środek pomocniczy
Cuxacid C
Techniczny środek pomocniczy
Acidstar Orego L
Techniczny środek pomocniczy