Surowce białkowe
Olej
Aminokwasy
Lovit
SowPRO400F to mieszanka paszowa uzupełniająca, która wspomaga produkcję mleka u loch w trakcie laktacji.
SowPRO400F bazuje na białkach roślinnych, takich jak rzepak і jest wzbogacony enzymami oraz ekstraktami w celu
zwiększenia jego skuteczności. Mieszanka zawiera łatwo przyswajalne białko z uwzględnieniem profilu
aminokwasów egzogennych.
Kluczową zaletą produktu jest wysoka zawartość substancji biologicznie czynnych oraz metabolitów powstałych
w procesie fermentacji. Wyizolowane z produktu metabolity wspierają zdrowie i równowagę hormonalną loch.
Zauważalna jest także poprawa pracy jelit. Obecność w mieszance fermentowanych białek, a także kwasu mlekowego zapewnia wysoką strawność składników pokarmowych.
| Charakterystyka | Wartość |
|---|---|
| Zapach | Typowy dla śruty sojowej, bez obcego zapachu |
| Kolor | Od jasnożółtego do ciemnobrązowego |
| Białko % | >= 46,0 |
| Tłuszcz % | 1,5 - 2,0 |
| Włókno % | <= 4,0 |
| Charakterystyka | Wartość |
|---|---|
| Zapach | Charakterystyczny dla śruty słonecznikowej, bez obcych zapachów (pleśni, goryczy, stęchlizny itp.) |
| Kolor | Różne odcienie szarości |
| Białko % | 37,7-42,9 |
| Tłuszcz % | 1-4 |
| Włókno % | 15,1-19,9 |
| Charakterystyka | Wartość |
|---|---|
| Zapach | Typowy dla soi, bez obcego zapachu |
| Kolor | Od jasnożółtego do jasnobrązowego |
| Białko % | 44 |
| Tłuszcz % | 6,88 |
| Włókno % | 4,8 |
| Charakterystyka | Wartość |
|---|---|
| Zapach | Bez obcego smaku i zapachu, smak i zapach charakterystyczny dla oleju sojowego |
| Numer koloru, mg jodu | < = 70 mgJ2 |
| Tłuszcz % | nieobecny |
| Charakterystyka | Wartość |
|---|---|
| Zapach | Charakterystyczny dla oleju rzepakowego, bez obcego zapachu i smaku |
| Numer koloru, mg jodu | 50,0 |
| Tłuszcz % | 0,15 |
| Charakterystyka | Wartość |
|---|---|
| Zapach | Charakterystyczny dla oleju rzepakowego, bez obcego zapachu i smaku |
| Numer koloru, mg jodu | 50,0 |
| Tłuszcz % | 0,15 |
Lizyna jest niezbędnym aminokwasem, który bierze udział w metabolizmie kwasów nukleinowych i przemianach węglowodanów, poprawia bilans azotowy, sekrecję enzymów trawiennych i odgrywa główną rolę w absorpcji wapnia.
Siarczan L-lizyny jest produkowany poprzez fermentację mikrobiologiczną z dodatkiem kwasu siarkowego. Siarczan L-lizyny może zastąpić tradycyjny HCl L-lizyny jako dodatek do paszy, osiągając te same wyniki pod względem skuteczności diety, współczynnika strawności oraz akumulacji względnych wartości biologicznych (BV). Efekt siarczanu L-lizyny jest identyczny do efektu HCl L-lizyny, niezależnie od zwierzęcia.
L-Treonina jest niezbędnym aminokwasem, który promuje wzrost mięśni szkieletowych, jest częścią białek odpornościowych i niektórych enzymów trawiennych, odgrywa główną rolę w syntezie puryn i glicyny, jest także źródłem energii oraz reguluje pobór paszy.
Metionina przyczynia się do syntezy choliny, normalizując syntezę fosfolipidów z tłuszczów i redukując odkładanie się neutralnego tłuszczu w wątrobie. Bierze udział w syntezie adrenaliny, kreatyny, aktywuje działanie szeregu hormonów, enzymów, cyjanokobalaminy, kwasu askorbinowego i foliowego. Detoksykuje niektóre toksyny przez metylację.
L-Tryptofan jest niezbędnym aminokwasem biorącym udział w syntezie białek i niektórych biologicznie aktywnych substancji (witamina B3, serotonina, melatonina, karnityna itp.), metabolizmie kwasów nukleinowych, metabolizmie węglowodanów, a także wzmacnia sekrecję enzymów trawiennych i bilans azotowy.
L-Walina — co najmniej 96,5%. Walina jest niezbędnym aminokwasem, który promuje syntezę białka mięśniowego, poprawia bilans azotowy w organizmie.
W kurniku istnieje wiele sytuacji, które wymagają szybkiego działania żywieniowego, aby zapewnić szybką ulgę w stadzie i utrzymać wydajność na pożądanym poziomie. Zapewnienie wsparcia żywieniowego poprzez wodę pitną jest najlepszym i najszybszym sposobem dotarcia do całego stada, ponieważ spożycie wody jest bardziej stałe niż paszy.